Monday, 27 November 2017

Kukuřičná polévka s kuřecím masem

A zase ta polévka. Polévku s kukuřicí už jsem sem dávala. Ta ovšem byla s nádechem Asie, tentokrát se podíváme za oceán naopak na západ. Zasytí, zahřeje a skvěle chutná, co víc si přát. Nechala jsem se inspirovat chutěmi Mexika. Nasaďte si sombrera a jedem.

Ingredience: 4 porce

2 kuřecí skelety s krkem
400g mražené kukuřice
2 stroužky česneku
100ml smetany ke šlehání
50g cheddaru
1 lžíce másla
1 bílá cibule
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky uzené papriky
sůl
pepř
čerstvý koriandr
chilli paprička
limetka

Postup:

Na mírném ohni si v nižším a širším hrnci rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme římským kmínem a uzenou paprikou. Zvýšíme teplotu a zhruba 1 minutu mícháme, pak vložíme kuřecí skelety a opékáme dozlatova. Jakmile je kuře ze všech stran opečené, můžeme přidat kukuřici a zalít vodou tak, aby skelety byly pod vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu  na minimum a necháme probublávat 1 hodinu pod pokličkou, nemícháme. Po hodině vyndáme z vývaru skelety, sundáme hrnec z plotýnky a podle vkusu si můžeme dát stranou i část kukuřice. Obsah hrnce rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a nastrouhaný cheddar, osolíme, opepříme. Vrátíme zpět na plotýnku a necháme prohřát. Mezitím obereme maso ze skeletů, nakrájíme nadrobno a spolu s kukuřicí vložíme zpět do hrnce. Podle hustoty možná bude třeba přidat ještě vodu, aby polévka neměla kašovitou konzistenci. Sýr by se do té doby měl rozpustit, takže můžeme nandavat na talíře. Naservírovanou polévku ochutíme listy koriandru, čerstvou chilli papričkou a šťávou z limeky dle chuti, mě vyhovuje z 1/4 na porci.

Dobrou chuť !



No comments:

Post a Comment