Sunday, 12 November 2017

Podzimní polévka

Sychravé počasí, první sníh v nížinách, krátké dny...  Nemůžu si pomoci, nejraději si v takovou dobu dám k večeři jen polévku s kouskem pečiva. Dýňovou polévku vaříme všichni, i s mrkví. Já mám ráda i variantu obohacenou o sladkou anýzovou chuť. Zkuste to také.


Ingredience: 4-6 porcí
1 malá dýně Hokkaido
1 bulva fenyklu
1 cibule
4 mrkve
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 pomeranče
1 lžíce olivového oleje
1 lžička tymián
sůl
pepř

Postup:

Veškerou zeleninu očistíme, nakrájím na větší kusy, smícháme z olivovým olejem a hodinu pečeme na 140°C. Upečenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a rozmixujeme. Nyní jde o hustou kaši. Do kaše vymačkáme šťávau z 1/2 pomeranče a postupně přiléváme cca další 1/2 litr do požadované hustoty. Nyní dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na talíři dokončíme dle chuti - na fotce dýňový olej, fenyklová nať a vlašské ořechy.

Dobrou chuť !

No comments:

Post a Comment