1 malá dýně Hokkaido
1 bulva fenyklu
1 cibule
4 mrkve
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 pomeranče
1 lžíce olivového oleje
1 lžička tymián
sůl
pepř
Postup:
Veškerou zeleninu očistíme, nakrájím na větší kusy, smícháme z olivovým olejem a hodinu pečeme na 140°C. Upečenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a rozmixujeme. Nyní jde o hustou kaši. Do kaše vymačkáme šťávau z 1/2 pomeranče a postupně přiléváme cca další 1/2 litr do požadované hustoty. Nyní dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na talíři dokončíme dle chuti - na fotce dýňový olej, fenyklová nať a vlašské ořechy.Dobrou chuť !
No comments:
Post a Comment