Ingredience:
300g karamelových sušenek nebo perníčků
180g másla
1kg krémového sýru
400g dýňového pyré
3 velká vejce
180g hnědého cukru
2 lžičky skořice
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého nového koření
1/4 lžičky mletého hřebíčku
Postup:
Předehřejeme troubu na 180°C, mřížku dáme doprostřed. Sušenky nadrtíme na jemno a rozpustíme máslo, které smícháme s nadrcenými sušenkami. Směs umačkáme na dno formy a pečeme 10 minut. Připravený korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nyní se pustíme do přípravy náplně. Sýr vyšleháme do hladka, přidáme cukr a šleháme dokud se cukr nerozpustí a hmota není nadýchaná. Po jednom vmícháme vejce, pak dýňové pyré a koření. Promíchanou směs nalijeme na připravený korpus a pečeme na 130°C zhruba 3 a půl hodiny. Troubu vypneme, ale neotevíráme a upečený cheesecake v troubě necháme pomalu chladnout ještě 1 a půl hodiny. Díky tomu bude správně krémový. Pak už jen dáme na noc do chladničky a druhý den můžeme mlsat.
Dobrou chuť !
No comments:
Post a Comment