Tuesday, 1 August 2017

Tarator

Horko, co? Představte si chuť jogurtu, okurky, česneku, kopru a vlašských ořechů. Zní to dobře, že? Poprvé jsem Tarator ochutnala v Makedonii, v krásném prostředí kaňonu Matka, nedaleko Skopje. Jde o studenou, v létě velmi osvěžující, polévku. Takže tenkrát bych ocenila spíše něco teplého, protože byl začátek října a toho ráno okno na autě bylo namrzlé.


Ingredience: 2 porce

1/2 salátové okurky
400-500g bílého jogurtu
1 větší stroužek česneku
hrst vlašských ořechů
hrst kopru
sůl
voda

Postup:

Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Bílý jogurt ještě v neotevřeném kelímku pořádně protřepeme, bude tak krásně hladký. Jogurtem zalijeme okurku a přidáme stejné množství vody. Promícháme. Česnek utřeme se solí, kopr a ořechy nasekáme a přidáme do jogurtu. Ještě jednou promícháme a dáme alespoň na hodinu chladit. To zvládnete levou zadní.

No comments:

Post a Comment