Thursday, 10 November 2016

Spaghetti Carbonara

Není nad tradiční recepty. Obzvláště ty, které nejsou náročné na suroviny ani čas. Od doby, kdy se rozhodnete pro tento pokrm, uplyne necelých 20 minut a můžete si dopřávat chuť, která lidem zpříjemňuje život možná už stovky let. 


Ingredience: 2porce

200g špaget
100g pancetty
40g parmazánu + na posypání
stroužek česneku
2 žloutky
sůl pepř


Postup:

Těstoviny uvaříme al dente. Mezitím odřízneme z pančety kůži, tu dáme na pánev opéct, a pancettu nakrájíme na kousky. Kůži opékáme na mírném plameni až pustí tuk. Vyndáme kůži, rozmáčkneme a oloupeme česnek a vložíme na pánev. Asi minutu opékáme a pak přidáme nakrájenou pancettu. Až bude opečená, vyjmeme česnek. Zatím si do misky vyklepneme 2 vajíčka a oddělíme bílky. Žloutky vyšleháme, osolíme, opepříme a vmícháme parmazán. Když jsou těstoviny hotové, dáme si stranou trochu vody v nichž se vařily. Slijeme, špagety i s trochou vody přidáme ke slanině. Vypneme sporák a vmícháme ochucené žloutky.

Při podávání dokončíme nastrouhaným parmazánem a čerstvě namletým pepřem. Nezapomeňte, že kvůli vajíčku se nedají ohřívat.

Dobrou chuť!


No comments:

Post a Comment