Monday, 31 October 2016

Podzimní zelenina

Už nějaký ten pátek na mě kouká dýně položená na pultu, který dělí kuchyni od obývacího pokoje. Kvůli nachlazení jsem poslední 3 dny jedla kuřecí vývar, další polévku se mi dělat nechce. Navíc, tu už jsme spolu vařili. Nahážeme něco do pekáče a než se to upeče, můžeme se věnovat jiným příjemným věcem.


Ingredience: 2 porce

1/2 dýně Hokkaido
3 brambory
3 mrkve
4 šalotky
4 stroužky česneku
100g sýru Feta nebo jiného bílého sýru
dýňová semínka
rozmarýn
sůl
pepř



Postup:

Předehřejeme troubu na 200°C a vymažeme pekáč olivovým olejem. Dýni vydlabeme a nakrájíme na měsíčky, brambory na půlky nebo čtvrtky podle velikosti a oškrábanou mrkev na čtvrtiny. Očistíme šalotky a česnek a nakrájíme. Vše osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na směs dáme větvičky rozmarýnu, nadrobený sýr a dýňová semínka. Pečeme 45 minut. Sýr i semínka můžeme dát do pokrmu až po upečení, obojí je výborné a má něco o sebe. Skvělé i jako příloha.

Dobrou chuť!



No comments:

Post a Comment