Ingredience: 4 porce
400-500g mletého hovězího masa
2 lžíce rajského protlaku
1 plechovka rajčat
1 plechovka červených fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku
1 plechovka rajčat
1 plechovka červených fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
2 chilli papričky
2 chilli papričky
300ml vývaru případně vody
2 lžíce uzené mleté papriky
1lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky skořice
20g hořké čokolády
1-2 lžíce třtinového cukru
majoránka
1lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky skořice
20g hořké čokolády
1-2 lžíce třtinového cukru
majoránka
sůl
pepř
olej
olej
Postup:
Rozehřejeme si pánev na střední stupeň. Pokud máte dostatečně velkou pánev s i pokličkou, je možné udělat pokrm jen v ní. Pokud ne, můžete od začátku pracovat s větším hrncem. Na rozehřátou pánev dáme zhruba lžíci oleje a na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Do cibule přidáme nakrájený česnek, chilli papričky a červenou papriku. Krátce opečeme a zasypeme mletou paprikou a římským kmínem. Zesílíme plemen a dobře mícháme, ne déle než minutu, aby paprika nezhořkla. Po částech přidáme mleté maso, kdybychom ho dali celé množství najednou, šťáva, kterou maso pustí se nebude stíhat vypařovat a místo to, aby se maso opékalo dohněda, se bude dusit. Když se všechno maso opečené vmícháme protlak, dobře promícháme. A můžeme přidat loupaná rajčata a vývar. Ne vždy je po ruce hovězí vývar a raději než bujón používám pouhou vodu. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 30 minut.
Slijeme a proplachneme fazole, přidáme je do chilli a dusíme dalších 10 minut. Na závěr dochutíme čokoládou, majoránkou, solí a pepřem.
Chilli je možné dělat na spousty způsobů. Stejně jako na guláš nebo svíčkovou má každý svůj recept. Někdo do jídla dává kukuřici. Přidávala by se v moment, kdy se přidávají fazole.
K jídlu podáváme zakysanou smetanu a chléb, vyzkoušeno jako nejlepší příloha.
Slijeme a proplachneme fazole, přidáme je do chilli a dusíme dalších 10 minut. Na závěr dochutíme čokoládou, majoránkou, solí a pepřem.
Chilli je možné dělat na spousty způsobů. Stejně jako na guláš nebo svíčkovou má každý svůj recept. Někdo do jídla dává kukuřici. Přidávala by se v moment, kdy se přidávají fazole.
K jídlu podáváme zakysanou smetanu a chléb, vyzkoušeno jako nejlepší příloha.
Dobrou chuť!
No comments:
Post a Comment