Tuesday, 31 May 2016

Zelenina se sýrem feta

Blížila se večeře a hlavou se mi honilo, co vlastně mám v ledničce. Moc toho nebylo. Napadli mě (ne fyzicky) těstoviny s omáčkou ze zeleniny a na to fetu. Pak si říkám, zbytečný sacharidy, co moje linie?! udělám to jako omeletu. Kombinace fety a vajec mě úplně nelákala, vajíčko jsem vynechala a jen udělala zeleninu a fetu. Jak prosté. A navíc je skvěle hodí k letnímu počasí.


Ingredience: 1porce

1 červená paprika
1 malá cuketa
3 soudková rajčata
1 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
olivový olej
oregano
sůl

Postup: 

Zeleninu si omyjeme a nakrájíme. Mám radši větší kousky, zelenina pak není moc měkká. Rozehřejeme pánev a na ní lžíci olivového oleje, zhruba. Na oleji nejprve orestujeme papriku, po nějakých 2-3 minutách přidáme česnek a rajčata a až se trochu odpaří voda z nich, tak i cuketu.

Ještě chvíli opékáme, minutku, dvě, a můžeme přimíchat rajský protlak a podlít trochou vody. Vody jen tolik, aby zelenina neplavala, ale jen se dusila. Pořádně rozmícháme protlak a nepřiklápíme, necháme odpařit vodu. Podle chuti dochutíme solí a oreganem.

 

Hotovou zeleninu dáme na talíř, otřeme pánev a hodně krátce opečeme z obou stran plátky fety, které pak položíme na zeleninu. Ještě posypeme oreganem a zakápneme olivovým olejem. K tomu se hodí opečený toast.

Dobrou chuť!

No comments:

Post a Comment