Ingredience: 1porce
filet ze pstruha cca 120g
200g zeleného chřestu
30g schwarzwaldské šunky
máslo
na omáčku:
1žloutek
50g másla
1lžíce vinného octa
1-2 lžíce bílého vína
1 lžíce citrónové šťávy
špetka soli a pepř
Postup:
No na jednu porci to je trochu dost špinavého nádobí, ale zase je to rychlovka. Připravíme si chřest. Odkrájíme dřevnaté části a zabalíme do sušené šunky. Na pánvi rozpustíme máslo a opékáme na střední teplotu. Na další pánvi si zase rozehřejeme máslo a na střední teplotě na něm opečeme osolený filet, nejprve kůží dolu.
V rendlíku si smícháme žloutek s vodou a přidáme špetku soli. Se solí opravdu opatrně, radši dosolit na závěr, než to přehnat. Rozpustíme si zvlášť máslo - já ho dala podvodně do mikrovlny. Ještě zvlášť svaříme víno, ocet, půl lžíce vody a pepř, jen na 15 vteřin. Otočíme chřest i rybu.
Žloutky dáme na mírný oheň a mícháme dokud nezhoustnou. Mícháme opravdu rychle a na mírném ohni. Kdyby žloutky houstly rychle, stáhneme z ohně. Pomalinku přimícháváme máslo a zhruba po polovině přidáme trochu citrónové šťávy. Nakonec vmícháme zbytek másla i šťávy. Omáčka je hustá a má lehce kyselou-slanou chuť Krásně to vychází a můžeme nandavat.
Žloutky dáme na mírný oheň a mícháme dokud nezhoustnou. Mícháme opravdu rychle a na mírném ohni. Kdyby žloutky houstly rychle, stáhneme z ohně. Pomalinku přimícháváme máslo a zhruba po polovině přidáme trochu citrónové šťávy. Nakonec vmícháme zbytek másla i šťávy. Omáčka je hustá a má lehce kyselou-slanou chuť Krásně to vychází a můžeme nandavat.
Dobrou chuť!
No comments:
Post a Comment