Ingredience: 1 porce
90g čerstvých Orecchiette
2 celá loupaná rajčata (konzervovaná)
1/2 dcl bílého vína
1 lžíce černých oliv
1 lžíce kaparů
1 filet ančovičky
1 lžička drceného sušeného chilli
1 menší stroužek česneku
olivový olej
sůl
pepř
hladkolistá petržel
bazalka
parmazán
Postup:
Nakrájíme si česnek, olivy, ančovičky a kapary. Rozehřejeme pánev na mírnou teplotu. Dáme vařit vodu na těstoviny. Na rozehřátou pánev dáme 1-2 lžíce olivového oleje, česnek, chilli a opékáme 2-3 minuty. Přidáme olivy, kapary a rajčata, zalijeme vínem a pomalu vaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu. Tyto orecchiette se vaří 6 minut. Dochutíme omáčku pepřem a lístky bazalky a petržele. Pravděpodobně ji díky ančovičkám nebude třeba vůbec solit. Hotové těstoviny s trochou vody vložíme do omáčky, ještě zalijeme lžící olivové oleje. Promícháme a chvíli povaříme než se omáčka opět zredukuje.
Buon appetito!
Buon appetito!
No comments:
Post a Comment