Monday, 15 May 2017

Orecchiette alla Puttanesca

Omáčka "puttanesca" je má nejoblíbenější. Vařím je často, protože mám vždy vše potřebné v ledničce. Když na to přijde, nemusíte použít žádné čerstvé suroviny. Kromě toho má nádherně plnou chuť. Původní recept je Spaghetti alla Puttanesca. Podle mého na tvaru až tak nesejde. Podle Italů je přípustné podávat ještě s linguine, penne a jimi podobnými. Volím orecchiette. Omáčka je krásně obalí a mnohem pohodlněji se jí.


Ingredience: 1 porce

90g čerstvých Orecchiette
2 celá loupaná rajčata (konzervovaná) 
1/2 dcl bílého vína
1 lžíce černých oliv
1 lžíce kaparů
1 filet ančovičky
1 lžička drceného sušeného chilli
1 menší stroužek česneku
olivový olej
sůl
pepř
hladkolistá petržel
bazalka
parmazán

Postup:

Nakrájíme si česnek, olivy, ančovičky a kapary. Rozehřejeme pánev na mírnou teplotu. Dáme vařit vodu na těstoviny. Na rozehřátou pánev dáme 1-2 lžíce olivového oleje, česnek, chilli a opékáme 2-3 minuty. Přidáme olivy, kapary a rajčata, zalijeme vínem a pomalu vaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu. Tyto orecchiette se vaří 6 minut. Dochutíme omáčku pepřem a lístky bazalky a petržele. Pravděpodobně ji díky ančovičkám nebude třeba vůbec solit. Hotové těstoviny s trochou vody vložíme do omáčky, ještě zalijeme lžící olivové oleje. Promícháme a chvíli povaříme než se omáčka opět zredukuje.

Buon appetito!


No comments:

Post a Comment